Przejdź do treści

Opinia o SENIOR RESIDENCE w Katowicach

54 odpowiedzi 11167 wyświetleń Strona 2 z 3
moja babcia była w trzech różnych domach opieki i zdecydowanie senior residence wygrywa. Dobra opieka, smaczne jedzenie, a dodatkowo różnego rodzaju zajęcia dla seniorów, np. manualne, muzyczne itp. więc nikt się tam nie nudzi i nie patrzy całymi dniami w okno. Polecam serdecznie.
Mogę z czystym sumieniem polecić ten Dom. Długo poszukiwałem właściwego miejsca dla mojego taty. Odwiedziłem wiele placówek ale Senior Residence urzekł mnie z wielu powodów. Podczas pierwszej wizyty (a była niezapowiedziana) zostałem bardzo serdecznie przyjęty przez personel, zastałem czysty i pachnący dom (nie było i nie ma tam charakterystycznego zapachu, który pojawiał się w wielu innych placówkach, które oglądałem), zadowolonych mieszkańców. Jedna z podopiecznych, z którą miałem okazję rozmawiać, bardzo zachwalała opiekę w tym domu i to też utwierdziło mnie w przekonaniu, iż dobrze trafiłem. Po prawie roku pobytu mojego taty cieszę się, że dokonałem takiego wyboru. Zawsze jest wesoły, zawarł znajomości z innymi mieszkańcami i bardzo chwali sobie opiekę oraz posiłki
Zgadam się z poprzednimi komentarzami. Opiekunki starają się jak mogą aby wszystko było dobrze.
babcię przywiozłam z innego domu opieki. Tu jest 4 miesiące. Zadowolona. Pielęgniarki miłe, rehabilitanci kompetentni. Domowo, ciepło, serdecznie. Polecam
chciałbym wszystkim polecić ten Dom Opieki. Ludzie pracujący tam są bardzo mili, serdeczni i pomocni. Mój tata spędził tam swoje ostatnie 9 miesięcy. Budynek przepięknie położony, dużo zieleni i przestrzeni życiowej. Odpowiedni dom aby spędzić cudowną jesień swojego życia.
Bardzo dziękuję całemu domowi oraz jej pracownikom za opiekę nad moim ukochanym tatą.
Od 3 miesięcy w tym ośrodku jest moja mama. Pełna profesjonalna obsługa, jedzenie smaczne domowe, opieka całodobowa. Polecam bez zastrzeżeń
Bardzo polecam Senior Residence. Mama uśmiechnięta i radosna tak jak pozostali pensjonariusze. Jedzenie domowe, opiekunki sympatyczne bardzo pomocne. Gdy pogoda pozwala na odpoczynek na świeżym powietrzu seniorzy spędzają czas na dworze. Śpiewają, malują, oglądają, zawsze jest tam wesoło. Cieszę się, że mogłam moją kochaną mamę oddać pod opiekę tak wspaniałych osób.
Z całego serca polecam ten obiekt. Majka.
Myślę, że trochę zależy od stanu osoby starszej i oczekiwań względem ośrodka. Tutaj akurat dobrze traktują seniorów, starają się im zorganizować życie oraz zapewnić rozrywkę. Na pokładzie są terapeuci i rehabilitanci, więc ludzie tam są w dobrych rękach
Ośrodek na pierwszy rzut oka świetny.
Niestety tak tylko wygląda z zewnątrz.
Opieki nocnej praktycznie nie ma (jedna pielęgniarka na kilka oddziałów), lekarz raz w tygodniu, jedzenie niesmaczne i strasznie monotonne.
Rotacja personelu bardzo duża - bo warunki nieciekawe.
Personel poniża opiekunów wykorzystując ich niedołężność.
Senior Residence to tylko maszynka do zarabiania pieniędzy a nie dom w którym z poświęceniem ktoś się zajmie naszymi bliskimi.

Jak czytam komentarze że jedzenie domowe i wspaniała opieka to wydaje mi się że te komentarze są "sponsorowane"
Proszę się tam przejść w nocy by zobaczyć "opiekę" oraz na spróbować tragicznego jedzenia.
jak wiadomo smak to pojęcie względne i nie wszystkim musi smakować to samo, ale z tego co mi wiadomo to seniorzy nie narzekają na posiłki...
/
wszystkim życzę żeby ich najbliżsi trafiali właśnie do takich miejsc jak Senior Residence
Jedzenie jest dostosowane do potrzeb zdrowotnych podopiecznych. W ciągu tygodnia odbywają się różne zajęcia dodatkowe dzięki którym seniorzy się nie nudzą i mają zapewnioną ciągłą rozrywkę.
Jest mało tak zaangażowanych ośrodków. Prowadzą tutaj dogoterapie, a to ma świetny wpływ na seniorów. Zdecydowanie należy im się szacunek za zaangażowanie.
Zajęcia dodatkowe, które są organizowane dla seniorów naprawdę robią różnicę w ich samopoczuciu. Wierzcie lub nie, ale wtedy czas płynie inaczej, są czymś zajęci, a później jeszcze długo mają o czym opowiadać
Opiekunowie wykonują swoją pracę z oddaniem, zapewniane są rozrywki i masz święta. Sam ośrodek jest zadbany i w miarę nowy, ogólnie rzecz biorąc jest to przyjemne miejsce dla seniorów
Polecam ten dom opieki wszystkim zainteresowanym życiem w bardzo komfortowych warunkach oraz pod wspaniałą i bardzo dbałą opieką całego personelu domu Senior Residence. Pozdrawiam Serdecznie.
szczerze polecam ten dom opieki
My jesteśmy bardzo zadowoleni z tego domu. Moja babcia od kilku lat przebywa w Senior Residence. Zawsze jest zadbana, nakarmiona i przede wszystkim uśmiechnięta i zadowolona co dla nas jest najważniejsze. Opiekunowie zawsze z sercem podchodzą do podopiecznych jak i do ich rodzin. Dom czysty, pachnący i personel bardzo miły, lekarz również nie odmawia wsparcia rodzinom. Ja osobiście bardzo polecam ten dom:)
Podziękowania dla właścicieli i personelu za wspaniałą opiekę nad moim tatą. Piękny, spokojny dom . Dziękujemy.
Podpisuje się obiema rękami pod powyższymi opiniami. Chyba nic więcej nie trzeba dodawać

Zaloguj się, aby odpowiedzieć

Do publikowania użyj istniejącego konta rodziny albo placówki.