Przejdź do treści

Dom Opieki Patrycja, Zielonki Parcele/Stare Babice koło Warszaw

3 odpowiedzi 5471 wyświetleń Strona 1 z 1
Opłata z miejsce w pokoju 4 osobowym na piętrze bez windy, z wysokimi schodami i małym saloniikem z dwoma kanapami kosztuje 2200 zł za osobę, a nie jak to widnieje na stronie tego domu 1800 zł pokój 3 osobowy. Cena 2200 zł za miejsce to cena pokoju 2 osobowego ! w nowym skrzydle,nie lepsze warunki bytowe.
Zgodziłam się, bo zależało mi umieścić mamę z Alzheimerem na półtora miesiąca, ze względu na mój pobyt w szpitalu.
Mama wróciła z odparzonymi, brudnymi stopami, ma trudności z wydaleniem moczu, trzyma go aż do bólu. Przed umieszczeniem jej w Patrycji nie było takich problemów.
Zostałam poinformowana,że są dwa razy w tygodniu zajęcia rehabilitacyjne (telefonicznie szefowa domu stwierdziła, że jest to warunek do uzyskania zgody Wojewody). Niestety było to tez kłamstwo. Mama siedziała na kanapie w 15 m pokoju z 9 innymi osobami przez cały okres pobytu. Nie polecam tego domu !
Ludzie sprawdzajcie czy dana placówka ma pozwolenie Wojewody!!! Co to za dom opieki, który ma takie ceny.? Dam przykład, średnie ceny w naszym kraju w DPS państwowych to kwoty między 3000 a 3500 zł. Więc czego można się spodziewać za cenę 2 200zł? Można spodziewać się nielegalnej, dzikiej placówki, gdzie na wszystkim się oszczędza! Ludzie obudźcie się i nie kierujcie się tylko ceną bo takie dramaty będą rozgrywały się częściej. Najlepiej jest wziąć mieszkanie po babci a w zamian umieścić ją w nielegalnym, dzikim miejscu!! Ręce opadają!
Pierwsze i najważniejsze
KAŻDY DOM OPIEKI MUSI MIEĆ WINDĘ
ABY POSIADAĆ ZEZWOLENIE WOJEWODY!!!!!
Tak to już jest, jak zakwaterowanie osoby bliskiej zaczyna się od tyłu.......
Potem skutki w.zdrowiu psychice.

Zaloguj się, aby odpowiedzieć

Do publikowania użyj istniejącego konta rodziny albo placówki.