Przejdź do treści

Dom opieki Storczyk w Jaworzu koło Bielska-Białej

17 odpowiedzi 8736 wyświetleń Strona 1 z 1
Prywatny dom opieki, którego właścicielki -pielegniarki i żony lekarzy widzą tylko pieniądze. Brak serca i profesjonalizmu w opiece nad chorymi, starszymi osobami.
Sprawdzałam i dom opieki Storczyk ma pozwolenie tylko na 15 osób. Więc jeśli jest więcej niż 15-tu pensjonariuszy i ukrywa się seniorów to, to już sprawa dla organów ścigania!!
Na pewno jest więcej niż 15 pensjonariuszy. Nawet w sali rehabilitacyjnej pouciskali łóżka. A kto będzie ich teraz sprawdzał jak są świeżo po kontroli. I kto przebije układy lekarskie właścicieli?
Zebrać dowody i do organów ścigania! Nie bać się śmiało działać!
Układ co ma do tego
Skoro łóżka stoją tam gdzie nie powinni
Zgłosić trzeba, zdjęcia.zrobić
Z dowodami muszą się zająć sprawa
Moja babcia byla w Domu Opieki Storczyk i wielokrotnie ja tam odwiedzalam. Opiekunowie byli bardzo mili, wlascicielki zawsze pomocne zarowno dla pensjonarjuszy (widzialam jak jedna z wlascicielek karmila starsza pania) jak i dla rodziny (zawsze znalazly czas zeby rzeczowo porozmawiac i uspokoic). Ciesze sie ze moja babcia mogla spedzic ostatnie miesiace w tak przyjaznym miejscu.
W ośrodku jest stworzona domowa , ciepła, rodzinna atmosfera.
Kompetentny, specjalistyczny personel zapewnia pełną opiekę w zakresie potrzeb socjalnych,zdrowotnych, opieki pielęgniarsiej i lekarskiej.
Z całego serca polecam ośrodek. Opiekunowie cechują się bardzo przyjaznym nastawieniem do seniorów, przy czym tworzą niezwykle rodzinną atmosferę. Widać w nich ponadto niezwykłe zaangażowanie i serce, jakie wkładają wykonując swój zawód. Ośrodek zapewnia wszelkie potrzeby socjalne oraz zdrowotne.
Odwiedzałam moja babcie w tym ośrodku. Panie pielęgniarki przemiłe, chętne do każdej pomocy. Czuć rodzinna atmosferę w tym ośrodku.
Serdecznie polecam z rodzina.
Polecam ten dom opieki. Bardzo miły i przyjazny dla pensjonariusza i jego rodziny personel. Panie kierowniczki to bardzo sympatyczne pomocne kobiety .Czysto, schludnie plus profesjonalna opieka pielęgniarsko-medyczna.
Troskliwa opieka, profesjonalizm pracowników i współpracujących lekarzy, komfortowe warunki pobytu i przede wszystkim - ogromne serce osób prowadzących dom opieki "Storczyk" sprawiają, że decyzja o pobycie bliskich w domu opieki staje się dużo łatwiejsza. Serdecznie polecam!
Rodziny, które tak bardzo wiedzą jak opiekować się osobami starszymi to uważam, że nie powinni oddawać swoich bliskich do domów opieki. Nie potrafią wykazać szacunku do pielęgniarek i opiekunów medycznych, a oni wykonują ciężką pracę. Byłam kilka razy w domu opieki „STORCZYK” i widziałam tam różnych pacjentów, są tam również ciężkie przypadki, mają tam bardzo dużo pracy a mimo wszystko opiekunowie i pielęgniarki zawsze znajdą czas, aby przekazać informację i spokojnie porozmawiać. Mają w sobie bardzo dużo empatii, pomimo że mają dużo pracy zawsze wszystkich witają z uśmiechem. Czuwają przy pacjentach w dzień i w nocy. Zawsze okazują troskę, zaufanie i mają bardzo dobry kontakt z pacjentami. Z całego serca polecam ten dom opieki.
Moja mama juz kolejny rok spędzi kilka tygodni w tym domu opieki , podczas naszego wyjazdu na urlop . Jest osobą sprawną fizycznie i psychicznie ale ze względu na wiek boimy się ją samą zostawić na tak dlugo w domu . Kompetentni opiekunowie , domowa atmosfera , przytulne pokoje . Polecam
Dziękuję za opiekę. W tak trudnym czasie, w czasie pandemii, po prawie roku zamknięcia zastałam mamę uśmiechniętą i zadbaną. Teraz z nowu tylko przez szybę, ale wiem że krzywda się jej nie dzieje. Zrówno kierownictwo jak i opiekunowie bardzo się starają aby stworzyć miłą i rodzinną atmosferę.
Jestem bardzo zadowolona z opieki. Tatuś jest wymagający ale dobrze się czuł w tym ośrodku. Do końca swoich dni miał opiekę na wysokim poziomie.
Dom opieki godny polecenia.
Dno i kilometr mułu. Strzeżcie się ludzie od tego nibydomu opieki. Zwykła umieralnia, właściciele mają tylko pieniądze przed oczami, nie interesuje ich w ogóle los swoich pacjentów (a to lekarze....).
Reasumując, jak chcecie żeby Wasz dziadek/babcia itd byli bezpieczni, wybierzcie inny dom opieki.

,, Zwykła umieralnia" ? Jako jedyny podmiot w regionie przyjmujemy pensjonariuszy w stanie bardzo ciężkim, z sondą, z założonym PEG, z porażeniami, często nieprzytomych z respiratorami. Mają zapewnioną opiekę do końca swoich dni. Z opini rodzin, które umieszczają u nas swoich bliskich wynika, że inne podobne ośrodki odmawiają przyjęcia takich osób. Dużo łatwiej jest opiekować się osbami, które są w dobrej formie fizycznej i psychicznej.
W naszym Domu przebywają również pensjonariusze i tacy, którzy pomimo swoich problemów zdrowotnych cieszą się każdym kolejnym dniem.
W tak trudnych dla wszystkich czasach , pisać o domach opieki , że to umieralnie to jak bluźnierstwo. To jak w takim razie nazwać szpitale , tam się ludzi leczy a w domach opieki mają oni spędzić swoje ostatnie dni mając całodobową opiekę , której nie zapewni im rodzina .

Zaloguj się, aby odpowiedzieć

Do publikowania użyj istniejącego konta rodziny albo placówki.