Przejdź do treści

Domek z Sercem RADWANICE / DOLNY ŚLĄSK

34 odpowiedzi 8438 wyświetleń Strona 2 z 2
Dobrym miejscem dla seniora z ciszą i świeżym powietrzem z pewnościom może być Dom Seniora Piastów Gród w Dusznikach Zdroju. Profesjonalna opieka i konkurencyjne ceny.
Domy Pomocy Społecznej we Wrocławiu / Państwowe Domy Opieki:

DPS ul. Rędzińska
PDS ul. Mączna
DPS ul. Kaletniczna
DPS ul. Objazdowa
DPS ul. Świątnicka
DPS ul. Grunwaldzka
Panie Marku każdy dobrze wie, że reprezentuje Pan nielegalne domy opieki:)
Widzę, że nic nie ma wspomniane o Domu Seniora Marconi Medica. Profesjonalne zaplecze medyczne, rodzinna atmosfera, zabiegi rehabilitacyjne, komfortowe wyposażenie, dieta dla seniora i zaledwie 50 km od Wrocławia.
Czas najwyższy zabrać się za nielegalne domy opieki, które mają zarejestrowaną działalność pod przykrywką pokoi gościnnych lub okresowych domów opieki. Mamę nasza opiekunka prawna umieściła w luksusowym domu pod nazwą REZYDENCJA/?/ Po kilku tygodniach okazało się jaka tam jest opieka; nikt mamie nie chciał wierzyć,bo przecież ma demencję/?/ Kilkakrotne niezapowiedziane odwiedziny uwidocznły nam co jedzą i jak są traktowani seniorzy. Brudna odzież, brak wkładek higienicznych, cuchnace materace, lurowate posiłki na które schorowani ludzie czekali 1,5 godziny siedząc przy stołach. Brak reakcji opiekunki prawnej zmusił nas do nagłośnienia zaniedbań i zgłoszenia w prokuraturze wypadku mamy, którego nikt nie umiał wyjaśnić. Teraz mają lawinę kntroli bo prokuratura prowadzi dochodzenie!
Do Pana Pawła

Koszt pobytu w naszych partnerskich ośrodkach zaczyna się od 3 500 zł miesięcznie i uzależniony jest od wielu czynników m.in. od stanu zdrowia pensjonariusza, profilu ośrodka i jego standardu, liczby miejsc w pokoju, dostępności do lekarza i częstotliwości jego wizyt w ośrodku, dostępności do rehabilitacji, fizjoterapii etc. Koszt pobytu ustala ośrodek w oparciu o zebrane informacje o pensjonariuszu i jego preferencjach. Jest to wyraźnie napisane na nasze stronie internetowej. Ceny w naszych ośrodkach rzadko kiedy przekraczają kwotę 4 000 zł, chyba że dotyczy to pokoju 1-osobowego. Prosimy o niewprowadzanie osób zainteresowanych w błąd.
Jest więcej nielegalnych Domów,ponieważ podają konkurencyjne ceny
Ludzie nabierają się na to i umieszczają swoich bliskich .
W takich pseudo domach ludzie pozostawienie są sami sobie ,brak fachowej kadry i odpowiednich pozwoleń
Dopóki ludzie nie zrozumieją, że Fachową opieką kosztuje to te pseudo placówki będą powstawać jak grzyby po deszczu
Ludzie obudzcie się!!!!
Pod Wrocławiem są wille legalne i nielegalne dla seniorów, a ceny w nich dochodzą do 8 tyś złotych za pokój. Z tego co zauważyłam ceny rynkowe to około 3 -4 tyś. Byłam zaskoczona, że właściciel domu opieki żąda takiej sumy. Dyktują sobie ceny jakie chcą, bo tak im się podoba.
Są ludzie którzy szukają profesjonalnej opieki , wtedy koszty schodzą na drugi plan i są ludzie, którzy szukają po prostu jak najtaniej. Nie patrzą czy opieka jest dobra bądź zła, nie patrzą czy to legalny dom czy nielegalny, bezpieczne czy niebezpieczne miejsce , po prostu ma być jak najtaniej. Wszyscy wiemy, że tak jest. Smutne ale prawdziwe!!!
Tragedia, tragedia. To co państwo piszecie to dramat. Nie spodziewałam się, że w naszym kraju w XXI wieku tak wyglądają domy opieki! Jak można prowadzić ośrodek bez zezwoleń? dramat gotowy. Nie spałabym do końca życia, wiedząc, że mój bliski ma taką opiekę. To się w głowie nie mieści.
Szanowni Państwo,
Mogę z czystym sumieniem polecić usługi Justyna DOM tym, którym zależy na dobrych, sprawdzonych miejscach dla swoich bliskich. Dzwoniąc do nich uzyskałam niezbędne, bezpłatne informację, co do najlepszego miejsca dla mojego taty, który choruje na bardzo ciężką chorobę, jaką jest choroba Alzheimera. Ktoś kto opiekował się chorymi na Alzheimera, wie o czym piszę. Rozumiem, że niektóre opinie o nich piszą po prostu nielegalne domy opieki z wiadomych względów:) Jeśli ktoś prowadzi dom opieki ze wszystkimi pozwoleniami, to powinien dziękować Pani Justynie, że ciągle przypominają o zagrożeniach związanych z niebezpiecznymi, niekontrolowanymi miejscami. Przecież jest to darmowa reklama dla kontrolowanych domów opieki. Jeśli stać Cię na kwoty jakie są u nich to dzwoń, nie stać Cię?, to nie dzwoń. Proste prawda:) Mamy wolny rynek, różne domy opieki i różne propozycje. Każdy z nas wybiera takie miejsce jakie uważa za słuszne, ważne aby to było bezpieczne i kontrolowane miejsce.
Prowadzę całodobową placówkę od 3 i pół roku. Jestem dumna, że udało mi się stworzyć dom, w którym mieszkańcy czują się dobrze, a ich rodziny i dzieci są zadowolone z warunków jakie stworzyliśmy dla ich bliskich. Ważna jest atmosfera, stworzenie ciepłej i rodzinnej atmosfery jest podstawą, ale dodatkowo organizujemy bardzo dużo zajęć terapeutycznych, edukacyjnych i bogatą ofertę kulturalną. Mamy swoją kuchnię i serwujemy 5 posiłków. Podstawą jest prowadzenie rehabilitacji na sali rehabilitacyjnej oraz w razie konieczności przyłóżkowej, a co za tym idzie należy zainwestować w odpowiedni sprzęt (kinezyterapia, elektroterapia, światłolecznictwo, wodolecznictwo). Niezbędne są zajęcia z psychologiem i logopedą, a efekty ich pracy są widoczne szybko. Mamy pięknie zagospodarowany ogród z alejkami, oczkiem wodnym i dużą altaną, gdzie również oprócz odpoczynku mieszkańcy mają prowadzone zajęcia. Nikt u nas się nie nudzi i nie przebywa podczas dnia w pokoju, bo są prowadzone zajęcia, a odwiedziny mieszkańców są przez cały dzień. Po kolacji mieszkańcy są już tak zmęczeni bogatym rytmem dnia, że tylko marzą o TV i spaniu. Aby zapewnić takie warunki należy mieć wizję domu, w którym chciałoby się ewentualnie samemu zamieszkać. Osoba prowadząca musi mieć doświadczenie w pracy w ochronie zdrowia - ja mam staż 30 letni, a 20 lat w zarządzaniu w różnych placówkach służby zdrowia. Dodatkowo należy posiadać umiejętności w zarządzaniu ludźmi, by również stworzyć im miejsce pracy do którego chętnie przychodzą. Personel musi posiadać kwalifikacje - nie kursy, ale ukończenie odpowiednich szkół - pielęgniarki, opiekunki, rehabilitanci, psychologowie, a nawet kucharki. Panie salowe mogą mieć kurs opieki nad osobami starszymi. Nikt teraz nie chce pracować za darmo, a wykwalifikowanych pracowników należy wynagradzać godziwie, bo to oni mają pierwszy kontakt z mieszkańcami i ich rodzinami. Jestem prawdziwym przykładem, że placówki wzorcowe istnieją. Mamy dość długą kolejkę oczekującą, a rodziny oczekujące się denerwują, że muszą czekać u mnie długo na miejsce. Zdecydowałam się na ten wpis, gdyż na naszym terenie powstają nielegalne domy opieki tzw pensjonaty, które swoją złą działalnością psują opinię nam wszystkim, często w prasie i TV są przykłady "niemożliwych historii" na widok których włosy stają dęba.
Domek z Sercem to bardzo dobry dom opieki. Legalny, kontrolowany dom seniora, niedaleko Wrocławia. Polecam wszystkim, którzy cenią kameralne, rodzinne ośrodki.
Zgadzam się z Panem Ino. Są rodziny, które szukają opieki na wysokim poziomie i są rodziny, które szukają "jak najtaniej". Dla mnie priorytetem jest znalezienie usługi na wysokim poziomie. W tym wypadku godnego, bezpiecznego miejsca. Czy będę szukał sam, czy przez firmę, która zna ten rynek, to sprawa drugorzędna. Jeśli zależy mi na wysokim poziomie usług, to szukam tak, aby znaleźć profesjonalną usługę na wysokim poziomie. Mam określony budżet, stać mnie na ceny rynkowe, więc szukam. Co do domu opieki w Radwanicach to podpisuję się pod Panią Małgosią. Profesjonalny, kameralny dom opieki. Oby więcej takich domów na naszym lokalnym rynku.
Dramaty,
Ale ludzie ciągle korzystają z usług nielegalnych placówek-..... bo taniej.....
Nie bardzo jestem wstanie to zrozumieć
Wydawałoby się, że dla swoich bliskich chcemy jak najlepiej ..
Gdyby nie było popytu na nielegalne domy,to by nie powstawały...
Ludzie, czy możecie patrzeć na cierpienie swoich bliskich . ....
Opieką to misja ....

Zaloguj się, aby odpowiedzieć

Do publikowania użyj istniejącego konta rodziny albo placówki.