Przejdź do treści

PLACÓWKI URĄGAJĄCE CZŁOWIECZEŃSTWU!!!

7 odpowiedzi 5077 wyświetleń Strona 1 z 1
Przegladam zdjecia domow opieki w Polsce i musza powiedziec, ze Polska jest ciagle przynajmniej dwie dekady spozniona jesli chodzi o standardy zachodnie.
Jestem dyrektor domu opieki w Anglii wiec mam bardzo dobra wiedze na ten temat.
Przegladajac zdjecia domow w Polsce nie widze specjalistycznego sprzetu, profilowamych lozek a co najwazniejsze rezydancji w wiekszosci przypadkow nie maja prywatnosci w pokoju wieloosobowym. ..zgroza. W Anglii CQC odpowiednik organizacja nadzorujaca jakosc placowek opiekunczych pozamykala by wiekszosc takich placowek. . Ogromny wstyd dla właścicieli owych ośrodków!!!
Niestety, ale trudno się nie zgodzić z powyższym postem. W niektórych ośrodkach czas już dawno się zatrzymał, wieje komuną ..... Właściciele natomiast, zamiast podnosić standard placówki to uruchamiają kolejno piętro, tworząc molochy, kurniki i licząc na kolejne wpływy na konto. Smutna rzeczywistość, ale prawdziwa rzeczywistość. Geriatryczny, czysty biznes nic więcej.
Dzień dobry,

Standard placówki trzeba podnosić, to nie ulega wątpilwości! Mamy 2018 rok! Jeśli właściciel prywatnego domu opieki nie idzie z postepem czasu, też jestem za tym, aby taki osrodek zamykać. Ludzie muszą żyć w komfortowych warunkach, płacą przecież niemałe pieniądze.

A najgorsze, że odbywa się to za przyzwoleniem NFZ i nikt nie kontroluje tych placówek.
To wszystko co Państwo piszecie to szczera prawda. Ostatnio zgłosiłam skargę na skandaliczne zachowanie właścicielki i obsługę pacjentów w Domu Opieki "Za sosnami" w Gdańsku , opisałam wszystko starannie i wysłałam do urzędu mającego kontrolę nad domami opieki . Odpowiedź była przewidywalna , nic się nie dzieje , racja przyznana właścicielce - niekompetentnej ,leniwej i nieuczciwej osobie , która swoim postępowaniem krzywdzi pacjentów i ich rodziny
Zdecydowanie nie polecam Domu Opieki w Nowym Dworze Mazowieckim- Dom Rodzinny na Przytorowej 1, W 1 tydzień zrobili z mojego taty warzywo- z osoby chodzacej, kaleke, na dodatek okradli, brutalnie zrywajac obraczkę z palca (jest zgłoszenie na policji) , bez zgody rodziny przenieśli do pokoju bez lazienki, ogolili nałyso, nafaszerowali jakimis lekami, ponoć zaordynowanymi przez lekarza, Teraz tato dochodzi do siebie w szpitalu.
Zabrałysmy z mamą tatę a na odchodne usłysząłm krzyżyk na drogę, Niestety w szoku byłam, bo gdybym była przytomniejsza mogłam nagrac te panie , łacznie z pania przełozoną pielegniarek- wyjatkowa niesympatyczna łagodnie mowiąc. - Uwaga tvn była zainteresowana sprawa, ale nie mialam sily ciągnac tego- mam tytlko zdjęcia z przyjęcia taty i tydzień po pobycie,
OGROMNY WSTYD DLA WŁAŚCICIELI OWYCH DOMÓW OPIEKI! MAMY 2018 rok, CZASY KOMUNY JUZ DAWNO ZA NAMI. JEŚLI CHCECIE ZARABIAĆ TO OTWIERAJCIE PROFESJONALNE OŚRODKI O ODPOWIEDNIM STANDARDZIE, TAKIE JAK NA ZACHODZIE!
Dom Opieki Gold Care na Arkuszowej w Warszawie. Ostrzegam przed umieszczeniem osoby z Alzheimerem. Brak opieki, osoba pozostawiona w łóżku w moczu z poprzedniego dnia. Opiekunowie odpowiadają hejtem na zażalenie. Usłyszałam,że jak się nie podoba to mogę zabrać matkę, oraz że zawiadomią dyrektora i nas wyrzuci. Obrona na zasadzie ataku.

Zaloguj się, aby odpowiedzieć

Do publikowania użyj istniejącego konta rodziny albo placówki.