Przejdź do treści

Dom opieki FINEZJA DĄBRÓWKA- MAZOWSZE

16 odpowiedzi 7070 wyświetleń Strona 1 z 1
Od miesiąca szukam domu opieki i moja uwagę przykuł dom FINEZJA w Dąbrówce, promowany na tym portalu. Muszę przyznać, że wydaje się w porządku, tym bardziej, że jest to placówka nowo otwarta. Czy ktoś z Państwa mógłby się wypowiedzieć na temat tego domu? Może jakieś osobiste spostrzeżenia? Plusem jest tez to, że dom posiada umowę z NFZ, czyli mają możliwość dofinansowania pobytu. Ciekaw jestem warunków.
Z tego co wiem dom godny polecenia. najlepiej tam pojechać i osobiscie porozmawiac z właścicielem. Ceny mają takie jak przystało na tę lokalizacje raczej. Nie zaszkodzi odwiedzić, tym bardziej, że jest to właśnie nowy dom.

Katarzyna
Szanowny Panie,

Tak jak Pan zaznaczył nasza placówka świadczy usługi w ramach umowy w ramach NFZ. Należy co prawda przyznać, że ilość miejsc w ramach tego rozwiązania jest ograniczona, jednak nasz ośrodek prowadzi specjalną listę w przypadku gdy miejsca się wyczerpią. W razie zwolnienia się możliwości pobytu w naszym ośrodku w ramach NFZ, osoby są przyjmowane według kolejności na tej liście. Na naszej stronie w zakładce o nas (http://www.finezja-dabrowka.pl/o-nas.html) wyszczególnione są świadczenia, które gwarantowane są z NFZ. Oferujemy również prywatne świadczenia medyczne, które dostarczane są przez Centrum Medyczne MEDICA, która jest spółką zewnętrzną. Proszę pamiętać o tym, że programy terapeutyczno- medyczne są indywidualne dostosowywane do naszych pensjonariuszy, ale przede wszystkim nasze usługi są nastawione na przywracanie sprawności osobom u nas przebywającym.

Chętnie odpowiem na resztę Państwa pytań.
Mieliśmy przyjemność korzystać z usług finezji. Pobyt krótkoterminowy dla seniora na czas naszej nieobecności. Placówka faktycznie jest nowa, bardzo ładnie urządzona (schludne, czyste pokoje oraz części wspólne). Personel super profesjonalny i miły, tata nie narzekał na warunki. Gdbyśmy ponownie potrzebowali wsparcia to na pewno kontaktowalibyśmy się z tym domem.
Potwierdzam, że sam ośrodek jak i teren na którym jest położony prezentuje się super. Zieleń, cisza i spokój. W zeszłym tygodniu mama zaczęła tu pobyt czasowy, za jakieś 2 miesiące wróci do nas na stałe. Po rozmowie z personelem jestem dość spokojna o warunki. Mam nadzieję że mama też będzie zadowolona z opieki. Powodzenia w szukaniu miejsca!
Rekomenduję te placówkę. świetne przygotowanie zarówno personelu jak i samego ośrodka. Jest opieka pielegniarska, system przywoływania, łazienki w pokojach. Wszystkie świadczenia zdrowotne zostały zapewnione zgodnie z tym co wypisał lekarz. duży plus ode mnie rowniez za angażowanie seniorów w życie ośrodka - nasza mama miała przyjemnosc uczestniczyć w różnych zajęciach integracyjnych, dzieki czemu nie tylko szybciej wracała do zdrowia, ale też poznała nowe koleżanki :))
Ośrodek warty uwagi ze wzgledu na swietne przygotowanie techniczne, bogata oferte i dosc atrakcyjna lokalizacje. Z jednej strony odludzie - zielono, cicho, spokojnie, bez stresu. z drugiej jest max godzinka drogi z warszawy, co stwarza dogodne mozliwosci odwiedzania seniora w osrodku.
Polecam. Cena adekwatna do lokalizacji. Spokój, cisza i otwarta obwodnica Marek. Bez korków szybko i bez nerwów.
Potwierdzam wypowiedź powyżej. Jestem jak najbardziej zadowolony z tego domu opieki- zarówno z lokalizacji jak i opieki. Polecam wszystkim!
Przyznaję że jest to miejsce godne polecenia. Całodobowa opieka wykwalifikowanej kadry pracowniczej. Podopieczni czują że to miejsce ma być dla nich pomocą a nie zesłaniem. Polecam gdy szuka się ośrodka opiekuńczego, który zapewnia godne warunki.
Potwierdzam to co zostalo napisane powyżej. Ośrodek na wysokim poziomie, wykwalifikowana kadra opiekunów, sam budynek ciepły, schludny, czysty. Moja ciocia przebywała tam ponad 2 miesiące i nie usłyszałam od niej złego słowa na temat tegon miejsca.
Złego słowa nie powiem. Mój teść przebywałl w tym ośrodku, ponieważ z mężem nie mieliśmy jak się nim zająć tak samo jak brat męża z żoną. Po prostu taką decyzję podjęliśmy. Na szczęście na teściem roztoczono wspaniałą opiekę i mogliśmy spać spokojnie. Ośrodek położony w pięknym otoczeniu przyrody, domy zadbane i czyste. Często go odwiedzaliśmy i nie dojrzeliśmy niczego niepokojącego tak samo i on wypowiadał sie na temat tego miejsca pozytywnie.
A jaki jest koszt pobytu?
Chyba trochę się zmieniło , bo wyżywienie kiepskie (catering ,potrawy zimne , jadłospis monotonny) . Panie pielęgniarki wylegujące się przed telewizorem , o rehabilitacji zapomnij , zdarzają się kradzieże , sprzęt bez konserwacji ,rozklekotane wózki itp. , brak ewidencji przyjętych leków , pranie śmierdzące , nie segreguje się przed wrzuceniem do pralki. Działalność tej jednostki wymaga naprawy i to gruntownej!
Z tresci wynika, ze sami siebie polecaja
Nie polecam, teściowa tam tylko podupadła na zdrowiu w dodatku była otumaniona. W tym ośrodku nie ma nawet pokoju do odwiedzin rodziny, spotkania w holu lub przy sprzyjającej pogodzie na zewnątrz. Pracownicy ukrywający prawdę o stanie zdrowia pensjonariusza gdy rozmowa jest telefoniczna. Monotonne jedzenie.
Nie polecam,jak sie mowi pani kierownik,ze dany pacjent podupada na zdrowiu to ona wrecz wpiera,ze to jest nie prawda i uslyszalam,ze sie nakrecam,a jak prubowala mi wmowic cos co jest nie prawda to po przytoczeniu mojej wersji z powodu braku argumentow bezczelnie sie rozlaczyla.Tak naprawde to wcale ich nie interesuje dobro i stan zdrowia podopiecznego tylko zysk-inaczej tego nazwac nie mozna.Jak sie za duzo pyta i mowi to dla pani kierownik jest sie nie wygodna osoba.

Zaloguj się, aby odpowiedzieć

Do publikowania użyj istniejącego konta rodziny albo placówki.