Przejdź do treści

Zachęcam do wolontariatu!

4 odpowiedzi 4448 wyświetleń Strona 1 z 1
Śledzę ten portal już od dłuższego czasu ponieważ poszukiwaliśmy w rodzinie domu opieki dla cioci. Znaleźliśmy - nie tyle sami co przy pomocy Państwa Centrum Doradztwa. Jesteśmy za tę pomoc dozgonnie wdzięczni. W momencie oglądania poleconych nam domów, sam odczułem potrzebę pomocy. Od pół roku jestem wolontariuszem w jednym z warszawskich prywatnych domów. Nawet nie wiecie jaka to satysfakcja z pomocy osobom starszym, chorym, a bardzo często samotnym i opuszczonym przez rodzinę... Apeluję, znajdźcie Państwo czas na taką formę bezpłatnej pracy. Jest tyle placówek opiekuńczych, w których brakuje personelu bądź po prostu czasu, żeby zająć się odpowiednio wszystkimi podopiecznymi. Możecie pomóc- tak po prostu, bezinteresownie. To piękne uczucie, gdy ktoś za Twoją pracę nagradza Cię po prostu...samym uśmiechem! zachęcam.
Wolontariusz
Dołączam się do apelu. Bezinteresowna pomoc potrzebującym to ogromna satysfakcja i radość. Ja też jestem wolontariuszką tylko w nieco innej niż dom opieki placówce. Na co dzień widzę nieszczęście ludzi, którzy się pogubili w życiu i zostali całkiem sami. Według mnie nie wolno przejść wobec takiego człowieka obojętnie, a co gorsza z pogardą. Człowiek jest tylko człowiekiem. Jestem bardzo szczęśliwa, że mogę pomagać.
Chętnie podjęłabym się takiego bezpłatnego zajęcia, opiekowałam się moją
"babunią" właśnie odeszła do Pana Boga, jestem emerytką mam czas, tyle,
że eszkam nad morzem musiało to być z zakwaterowaniem. Czy wiecie o takim
wolontariacie? Będę wdzięczna, pozdrawiam
Witam , chciałabym dać troszkę radości naszym kochanym seniorom, jestem fryzjerką - kosmetyczka i chce upiększyć seniorki -ów by mogli poczuć się lepiej i piękniej
Szanowni Państwo,

Mam dla Was ciekawą propozycję - przeszłam szkolenia masażu (terapia neurotaktylna i integracja odruchów ustno-twarzowych po metodzie dr. Svetlany Masgotowej) i potrzebuje praktyki. Dla Państwa to świetna możliwość mieć bezpłatny kurs masażu, który działa relaksująco i wyciszająco na układ nerwowy, obniża poziom stresu, a także na uruchamianie naturalnych mechanizmów rozwoju odruchów twarzy w celu samoregulacji napięć mięśniowych, kształtowania się złożonych koordynacji potrzebnych do mowy, jedzenia i wyrażania emocji.

Najchętniej okolice Rzgowa,Tuszyna lub Centrum Matki Polki.

Pozdrawiam i czekam na kontakt,

Swietłana Tamaszewicz tel.881-096-377

Zaloguj się, aby odpowiedzieć

Do publikowania użyj istniejącego konta rodziny albo placówki.