L
Lucyna
Uczestnik dyskusji
Witam wszystkich zainteresowanych,
Jesteśmy z rodzeństwem na etapie poszukiwania Domu Seniora .
Tata wymaga całodobowej opieki ; musimy zaufać osobom wykwalifikowanym.
Czytałam opinie w internecie oraz na forach na temat Domu Opieki u P Agnieszki;oraz zapoznałam się z informacjami ze strony internetowej .
Najpierw zadzwoniłam, dostałam wyczerpujące odpowiedzi na moje pytania.
Pani zapewniała mnie , ze mogę przyjechać na obejrzenie domu bez zapowiedzi - tak tez po konsultacji z rodzeństwem zrobiliśmy.
Dom z zewnątrz robi pozytywne wrażenie , duży ogród drzewa.
Wchodzimy do środka ....- Wita Nas właścicielka ; sympatyczna i bardzo konkretna.
Na wejście powiedziałabym, ze wchodzę do bardzo przytulnego domu , nie wyglada na Dom Seniora, przynajmniej bardzo pozytywnie różni się od odwiedzanych przez Nas innych Domow.
Na parterze jadalnia z kominkiem.
Zostaliśmy zaproszeni do biorą; trochę czasu rozmawialiśmy o tacie, chorobie i usługach jakie oferuje Dom.
Następnie Pani właścicielka zaprowadziła Nas na jedno z piter Domu , abyśmy mogli zobaczyć jak wyglądają pokoje.
Tu zaskoczenie ,zapach w Domu był przyjemny; podopieczni z personelem uśmiechnięci , rozmawiający.
Brat do siostry szepcze , ze ładnie , podoba mu się .
Ja wraz z siostra wchodzimy , aby obejrzeć pokój.
Pokoik przytulny , 2- osobowy z łazienka .
Brat zapytał właścicielki , czy może porozmawiać z rodzina pacjenta , właśnie weszli za Nami.
Właścicielka nie widzi żadnego problemu.
Brat kiedy wrócił z rozmowy , powiedział , ze rodzina bardzo sobie chwali wszystko; opiekę , personel , lekarza.
Tamta rodzina zabrała pacjenta z innego Domu, 2 lata już ich bliski jest w Domu p Agnieszki.
Dopiero w tym Domu widza u Niego poprawę;
Znalazłam ten post i postanowiłam napisać o Naszym pobycie, żeby wszyscy byli pewni, ze TAK MOŻNA przyjść z ulicy i wszystko jest tak jak ludzie opisują.
Dodam tylko , ze skorzystalismy z usług u P Agnieszki ;
jesteśmy bardzo zadowoleni i chylimy czoła przed całym Zespołem
Dziękujemy za wszystko
Lucyna z Ewa i Adamem