Przejdź do treści

Dom opieki w Rogoźniku na Śląsku opinie

13 odpowiedzi 11398 wyświetleń Strona 1 z 1
Proszę o opinie na temat domu w Rogoźniku. Jest to rozważana przez nas lokalizacja umieszczenia osoby starszej i już niepełnosprawnej wymagającej opieki i sporej uwagi.
Na Śląsku nie znajdziecie zbyt wiele lepszych miejsc niż Rogoźnik więc to dobry wybór z pewnością. Jak masz jakieś konretne pytanie to pytaj.
Koszty, możliwość odwiedzin, opieka medyczna ale też kontakty międzyludzkie czy są tam zapewnione? Bo teraz została sama,a zawsze to ktoś był czy ojciec czy sąsiadki
To ośrodek o podwyższonym standardzie, więc warunki masz jak w hotelu, tylko z nastawieniem, że najbardziej potrzebny jest Ci spokój i opieka medyczna.
W ośrodku mieszka kilkanaście osób, plus wiadomo, że są opiekunowie, pielęgniarki którzy są do dyspozycji. Są też wycieczki do innych ośrodków, więc tam też można sobie porozmawiać. Więc to jednak życie w grupie.
A teren dookoła? Bo teraz patrzę na stronkę: http://www.zapiecek.biz/dom-opieki-dla-osob-starszych-zapiecek/ i tam nie za bardzo zdjęć okolicy?
No tam obok masz las i jezioro także przestrzeń jest do odpoczywania i relaksu, spacery są wręcz zalecane. Wiesz najlepiej jak się po prostu skontaktujesz z nimi i wybadasz szczegóły.
Nasza opinia jest jak najbardziej pozytywna. A pisze z perspektywy córki, która ma tam matkę. Co prawda nie jest to najtańszy ośrodek, ale należu mu przyznać, że potrafią zadbać. I jak wiele razy odwiedzałam mamę to nigdy nie narzekała.
Aleksandra to TY, który dom polecasz? Ja lubię Rogoźnik. Bardzo dobra atmosfera. Polecam Zapiecek.
Zapiecek w Myszkowie to dom opieki rodzinny, panuje w nim ciepła, rodzinna atmosfera z własną kuchnią! Moja babcia jest szczęśliwa, że ma taką opiekę i przestrzeń. Polecam każdemu kto szuka dobrej opieki i atmosfery dla swoich najbliższych.
Od dwóch lat w Domu Opieki Zapiecek przebywa mój dziadek. Jestem bardzo zadowolony z opieki i warunków. Pensjonariusze czyści, zadbani. Opieka medyczna na wezwanie. Pielęgniarki dostępne praktycznie cały dzień. W domu miła i rodzinna atmosfera. Osobiście polecam.
Pozwolę sobie również dodać komentarz. Moja ukochana mama jest w Domu Opieki Zapiecek w Rogoźniku od dobrych 4 i pół roku. Jestem u mamy często i zarówno ja jak i mama jesteśmy zadowoleni i nie oddałbym mamy w inne "ręce" . Panie dbają o czystość i o naszych bliskich. Zawsze z uśmiechem na twarzy pomimo ich ciężkiej pracy. Pensjonariusze codziennie spędzają czas na powietrzu, wiadomo od czasu ciepłych dni. Wielokrotnie otrzymałem od mamy jej rysunki , własnoręcznie wykonane korale i inne prace które wykonują seniorzy . Z opieką lekarską nigdy nie było kłopotów. Kilka dni temu odwiedzając mamę para seniorów tańczyła do muzyki na podwórku. Aż miło było patrzeć. Cóż mogę więcej napisać. Jestem osobą trudną z charakteru i nie zawsze wszystko mi odpowiada ale z całego serca mogę polecić Dom Zapiecek.
Serdecznie dziękuję za wspaniałą opiekę nad moją mamą śp. Danutę ., która przez 4 miesiące była w "Domu Seniora w Zapiecku" w Rogoźniku. Pani pielęgniarka a zwłaszcza opiekunki bardzo starały się żeby podopieczna dobrze się czuła. Szczególne podziękowania dla Pani Magdaleny Goj za wszystko. Pozdrawiam Wszystkich i Dziękuję.
Pragnę serdecznie podziękować za bardzo dobrą opiekę nad moim śp.bratem,za troskę,uśmiech i wszelkie starania.Panie opiekunki to pełne zaangażowania osoby na właściwym miejscu.Praca w takim miejscu to trudne wyzwanie a tam jest zawsze miejsce na uśmiech,żart,dobre słowo.Dziękuję także szczególnie Pani Alicji ,to bardzo empatyczna i dobrze sterująca zespołem osoba.Całym sercem polecam więc Dom Opieki w Rogożniku jako ciepłe i przyjazne miejsce.Zawsze pozostaniecie w moim sercu.
Od prawie dwóch lat moja 92 letnia mama przebywa w Domu Seniora „Zapiecek“. Razem z moim bratem szukaliṡmy dla naszej mamy „nowego ciepłego kąta“ na starość. Znaleźliśmy, w Rogoźniku. Serdecznie dziękuje z całego serca całemu personelowi za wspaniałą opiekę, za zaangażowanie, cierpliwość, uśmiech i dobre słowa. Moja mama czuje się w „Zapiecku“ bardzo dobrze i jest zadowolona. Kiedy odwiedzam mamę widzę uśmiech na jej twarzy i słyszę ciągle ze wszyscy są bardzo mili i serdeczni. Dziękuję bardzo Pani Alicji, która wspaniale organizuje pracę w Domu Seniora i troszczy się o wszystkich mieszkańców „Zapiecka“. Pozdrawiam wszystkich pracowników i życzę wszystkiego najtepszego.

Irena H. ze Stuttgart

Zaloguj się, aby odpowiedzieć

Do publikowania użyj istniejącego konta rodziny albo placówki.