Przejdź do treści

KTÓRY PENSJONAT NAM POLECACIE?

3 odpowiedzi 5922 wyświetleń Strona 1 z 1
Witam. Jestem 43-letnią kobietą niepełnosprawną fizycznie. Wymagam stałej opieki i pomocy w codziennych czynnościach takich jak: mycie, ubieranie, pomoc w toalecie itp. Wspólnie z moim Przyjacielem (narzeczonym) również niepełnosprawnym szukamy dobrego, przyjaznego Domu Opieki najchętniej w woj. mazowieckim . Bardzo chcielibyśmy mieszkać
w jednym pokoju.
  Proszę powiedzcie, który pensjonat nam polecacie?
Witam, dokonałam już dość obszernego wpisu w temacie "opinie o domach opieki" na tym samym forum. Całym sercem polecam Dom Seniora  "Anna" w Załuskach k/ Warszawy, gdzie jest obecnie moja Mama. Jest to właściwie nie tyle dom opieki, co nowoczesny, niedawno wybudowany pensjonat, pięknie położony i prowadzony z dużą klasą - bardzo profesjonalnie przez lekarza. Sa osobne, obszerne pokoje z łazienkami, własna kuchnia z jadalnią, świetlica (oprócz tego wejście do telewizora w każdym pokoju), powstający dopiero obszerny ogród z pawilonem grillowym, stała opieka pielęgniarska i rehabilitacyjna. Z racji zawodu widziałam dużo tego typu ośrodków na całym świecie ale w Polsce dom opieki prowadzony w takim standardzie widzę po raz pierwszy! Wiem, że powstaje ich coraz więcej. Kiedy już przyjdzie i na nas czas niemocy, sami postaramy sie z mężem (oboje po 60 lat) znaleźć miejsce prowadzone z takim poświęceniem i tak profesjonalnie :). Starość nie musi być straszna  i poniżająca, może być godna. I nie trzeba wcale być bogaczem żeby nie musieć martwić się o to, kto się nami zaopiekuje w przyszłości i czy będzie to godne życie. Trzeba tylko wierzyć, ze spotka się na swojej drodze LUDZI, którzy w to, co robia wkładają całe serce, nie tylko kapitał...
  Droga Pani Elżbieto, witam Panią bardzo serdecznie. Dziękuję bardzo za pomoc. Pensjonat ANNA, który Pani nam poleciła, jest
dla nas idealny. Mamy już załatwione tam miejsca i za kilka dni będziemy się tam przenosic. Wspólnie z moim Przyjacielem bardzo
chcielibyśmy Panią poznać. Jak będzie Pani u swojej Mamy, serdecznie prosimy, aby nas Pani odwiedziła. Jak będziemy już
na miejscu, podam Pani swoje imię i powiem, w którym pokoju jesteśmy.
  Bardzo serdecznie Panią pozdrawiam i jeszcze raz bardzo dziękuję.
Przemiła Pani Kruszyno (znam już Pani imię ale nie wiem, czy chce je Pani ujawniać na forum :)), Było mi bardzo miło poznać Państwa w ostatnią niedzielę. Przepraszam, ze nie mogłam poświęcić rozmowie z Państwem więcej czasu ale moja Mama chce mnie mieć tylko dla siebie zawsze, jak do Niej przyjeżdżam i źle znosi sytuacje, kiedy poświęcam komuś innemu jakąś dłuższą chwilę, zupełnie tak, jak czasami reagują 2-letnie dzieci... Następnym razem przyjadę wcześniej tak, żebym mogła spokojnie wpaść i do Państwa - tym bardziej, ze jestem bardzo ciekawa, jak się mieszka w "Annie"na dole, z wyjściem na ogródek :). Pewnie będzie to można docenić w pełni, kiedy przyjdą ciepłe dni. Będę w Załuskach w czasie świąt i w nowym roku tak, że na pewno się zobaczymy. Jest mi również bardzo miło, ze dom się Państwu podoba i że moja opinia przydała się na coś :). Pozdrawiam serdecznie! E.O.

Zaloguj się, aby odpowiedzieć

Do publikowania użyj istniejącego konta rodziny albo placówki.