Przejdź do treści

Poszukuję domu opieki w Warszawie - proszę o pomoc

26 odpowiedzi 13159 wyświetleń Strona 2 z 2
Witam,
Rok temu w raz z rodziną w domu opieki umieściliśmy naszą babcie. Długo szukaliśmy ,sprawdzaliśmy opinie, jeździliśmy po ośrodkach i postawiliśmy na Senior Med. Piękny nowoczesny budynek przystosowany dla starszych osób , domowa atmosfera , biblioteka , sala rehabilitacyjna , wykwalifikowana i bardzo miła kadra pracownicza , duży zielony ogród z ławeczkami gdzie moja babcia bardzo chętnie spędza wolny czas , dla osób kochających zwierzęta ośrodek posiada dwa piękne kotki które umilają czas pensjonariuszom na dworzu . Nie zamienilibyśmy ośrodka na żaden inny , pełen profesjonalizm ! dużym plusem jest całodobowa opieka pielegniarska w raz w tygodniu opieka lekarza najwazniejsze że nasza babcia jest bardzo zadowolona z wyboru tak przyjaznego i rodzinnego ośrodka jakim jest Senior Med w Wiązownej
Pozdrawiam serdecznie , Patrycja Ragus
Ja również niedawno miałem nie lada problem z tym w jakim domu opieki umieścić swoją babcię. Niestety już nie domaga, a nikt z nas nie mógłbym się w 100%poświęcić i zajmować nią 24h na dobę. Sprawdziliśmy sporo domów opieki w Warszawie i okolicach, a nasz wybór padł na Dom Rodzinny w Nowym Dworze Mazowieckim. Bardzo miły personel oraz ładny standard to jedne z aspektów które przekonały nas do tego wyboru. Dodatkowo w jego słuszności utwierdzaj nas odwiedziny u babci, po której widać że na prawdę dobrze się tam czuje!
Moja babcia niestety też cierpiała na chorobę Alzheimera i opieka nad nią wykraczała poza nasze możliwości. Przebywała w domu opieki Finezja w Dąbrówce. Trochę dalej od granic Warszawy ale odległość nie jest aż tak długa, a ośrodek jest naprawdę tego warty. Babcia była otoczona profesjonalną opieką pielęganiarek, było też wsparcie lekarzy specjalistów.
Też polecam wyżej wymienioną Finezję. Ośrodek jest zadabny, a personel bardzo przyjaźnie nastawiony do podopiecznych. Nasza babcia przebywała u nich ponad 2 miesiące i przez ten czas nie zauważyliśmy niczego niepokojącego.
Dużym plusem tego miejsca jest jego lokalizacja, ponieważ znajduje się w otoczeniu pięknej przyrody. Jest spokojnie i cicho i to pozwala na prawdę wypocząć i sprzyja powrotom do zdrowia
Polecam Złotą Ostoję pod Warszawa w Palmirach. W pobliżu Kampinos spokojna okolica, dom bardzo przytulny aczkolwiek nowocześnie wyposażony. Personel wykwalifikowany i nie pracuje tam "za karę" ciepła atmosfera
Też znam Złotą Ostoję - moja starsza ciotka tam przebywa i warunki sa naprawdę fajne, ona sama nie narzeka, a wręcz bardzo sobie chwali

Zaloguj się, aby odpowiedzieć

Do publikowania użyj istniejącego konta rodziny albo placówki.