Witam,
szukam dobrego domu dla mojego Taty (ogólnie dla mnie temat to masakra, ale nie mam wyjścia). Tata zaczął być leżący, początek odleżyn. Zależy mi na domu, gdzie by z nim ćwiczono trochę, bo moim zdaniem ma potencjał, by wydobrzeć jeszcze. ma demencję starczą, nie jest agresywny.
Czy to jest też normalne, że w takim domu wszystko trzeba dowieźć? nawet gąbkę do mycia, kubek z dzióbkiem, wszelkie maści pielęgnacyjne???
Chodzi mi o dom z łóżkami szpitalnymi, dobrą opieką, możliwością jeżdżenia wózkiem, ale niekoniecznie jakieś ogromne luksusy. W cenie takiej od 1600 do 2000 zł.
Bardzo proszę o pomoc
Dodany 2019-02-22 13:46
przez Janusz
Mogę polecić Dom Spokojnej Starości w Kobylce ;
Niedaleko Warszawy ;
My mieszkamy na Bielanach i dojazd zajmuje 20 min ( trasa Toruńska)
W ofercie :
pościel, koce, ręczniki, gąbki do mycia,płyny do golenia , wody po goleniu,maszynki do golenia,płyny do kąpieli,szampony
są dostępne na miejscu ;
Maści pielęgnacyjne trzeba zakupić, jak każdy z nas kupuje do domu ;
Kontakt dostaliśmy od znajomych ,którzy z usług Ośrodka korzystali ok 3 lat temu .
Jesteśmy bardzo zadowoleni ; w ofercie posiadają zajęcia z terapeutą, oczywiście wliczone w cenę opłaty za pobyt ; można podjąć rownierz indywidualne zajęcia z rehabilitacji .
Podaje tel kontaktowy 514 707 372 ;
Razem z żoną pojechaliśmy bez uprzedzenia ; i to Nam spodobało się bardzo, że nie trzeba dzwonić i uprzedzać o swojej wizycie .
pozdrawiam
Janusz Biz
Dodany 2019-02-23 21:45
przez Kaska
A Nowy Dwór Mazowiecki? Nie jest to aż tak daleko od Warszawy a jest tam naprawdę przyzwoita placówka. Mówię o ZOLu Dom Rodzinny. Byłam tam kilkukrotnie u dawnej sąsiadki i warunki naprawdę przyzwoite. Ona na nic się nie uskarżała, mówiła, że dobrze jej tam, że ma dobrą opiekę.
Dodany 2019-02-24 19:21
przez wiola
Mój tata jest w Czosnowie w Złotej Ostoi. My jesteśmy zachwyceni, tata najwyraźniej też, bo mówi że tak dobrze to dawno się już nie miał. Ośrodek leży pod samą Puszczą Kampinoską, jest w pełni dostosowany do osób niepełnosprawbych i opieka jest non stop, co dla nas było bardzo ważne, bo tata cierpi na Alzheimera a lubi wstawać w nocy. Jedzenie też według ścisłej diety, także polecam
Dodany 2019-03-28 15:29
przez Monika
Również polecam Złotą Ostoję w Czosnowie. Moja babcia tam przebywała ostatnie swoje lata po wylewie chociaż nie dawano jej szans na przeżycie roku. Zanim tam trafiła była apatyczna i nawet ręką nie mogła ruszyć i po raz kolejny okazało się że państwowa opieka to tak naprawdę żadna opieka. Niby była rehabilitowana ale czuła się coraz gorzej. Dopiero w złotej ostoi nabrała sił, rumieńców i stała się wesoła i rozmowna. Także nie wahać się! Jeśli chodzi o naszych bliskich to nie warto ryzykować
Dodany 2019-04-07 17:30
przez Joanna
Również polecam Dom Spokojnej Starości przy Sempolowskiej 5 ;
Zakwaterowalismy tu teściowa;
Ośrodek jakich malo; indywidualne podejście do pacjenta .
Domowa atmosfera ;
Co najważniejsze w ofercie są różnego rodzaju zajęcia dla Seniorów.
Mamę zmuszeni byliśmy zabrać z innego ośrodka ;
Tu znalazła spokój i fachową opiekę.
Dodany 2019-05-23 09:15
przez Sebastian
Świetnym miejscem jest Złota Ostoja pod Warszawą w Czosnowie, moja ciocia przebywa tam w cudownych warunkach i możeli liczyć n najlepszą opiekę.
Dodany 2019-10-07 15:50
przez Basia
Też znam Złotą Ostoję gdyż przebywa tak teściowa i jesteśmy bardzo zadowoleni z opieki i warunków. Mają naprawdę przyjazny i serdeczny personel, specjalistów, rehabilitantów, odpowiednio dopasowaną do potrzeb osób schorowanych i starszych kuchnię, piękny ogród, generalnie miejsce warte uwagi.
Dodany 2019-10-28 14:08
przez anita
Bardzo dobry dla tego rodzaju osób będzie dom opieki Złota Ostoja pod Warszawą, Wspaniała obsługa, świetna lokalizacja i naprawdę świetne warunki jak na tego rodzaju miejsca.
Dodany 2020-01-13 19:06
przez dariusz
Polecam Złotą Ostoję. Warto zapytać o miejsca, bo placówka jest na wysokim poziomie i taka której można z czystym sumieniem zaufać.
Dodany 2020-01-16 13:00
przez Johny
Ha ha ha dobry dom w cenie 1600 - 2000 zł Ale ubaw
Dodany 2020-04-14 15:09
przez jula25
Moja Ciotka przebywa w Złotej Ostoi i jest bardzo zadowolona, generalnie nie znam ceny, ale miejsce warte polecenia
Dodany 2020-04-20 12:37
przez Janek
Złota Ostoja będzie bardzo dobrą opcją, mój Ojciec znalazł tutaj naprawdę świetną opiekę i doskonałe warunki. Miejsce warte polecenia